Oersterk, naadloos en vloeistofdicht

Kunstharsvloeren

Wanneer de dekvloer is gelegd en uitgehard, is het tijd voor de afwerking. Dat gebeurt steeds vaker met een zogeheten kunstharsvloer. Dit is een oersterke, naadloze en vloeistofdichte afwerkvloer met uitstekende hygiënische eigenschappen. Van oudsher worden deze vloeren toegepast in natte ruimten, zoals keukens, toiletten, garages en bergingen. Steeds vaker echter worden de creatieve mogelijkheden van deze vloeren ook benut voor woon- en werkruimtes. Dat is begrijpelijk, want de keuzes zijn bijna eindeloos. In de basis kunt u kiezen voor coating, een gietvloer, een troffelvloer of een grindvloer, en daarbinnen wachten u vele keuzes met betrekking tot kleur en patroon. Maak gerust een afspraak in onze showroom om de verschillende mogelijkheden te bekijken, te voelen en te ervaren.

Gietvloeren

Gietvloer is een 2-componenten, oplosmiddelvrije, 2 tot 3 mm dikke vloerafwerking op basis van polyurethaanhars, in diverse kleuren leverbaar

Een gietvloer is een afwerklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht door middel van het gieten van een stof die op de onderlaag uithardt. Gietvloeren kunnen zijn opgebouwd uit beton maar ook uit kunststof, zoals polyurethaan of epoxy. Ook worden mengsels van cement en polyurethaan toegepast.

Troffelvloeren

Een troffelvloer is een 3-componenten, oplosmiddelvrije, 5 tot 12 mm dikke vloerafwerking op basis van epoxyhars met minerale vulstoffen in diverse kleuren leverbaar.

Geschikt als duurzame, naadloze afwerking van cement- en gips gebonden ondergronden en tegelvloeren.

Een troffelvloer is met name geschikt als afwerking van vloeren in: Industriehallen, slachterijen, grootkeukens, werkplaatsen en daar waar hoge eisen gesteld worden aan de mechanische en chemische belastbaarheid en hygiëne. Met een troffelvloer kunnen ook plinten en opstanden worden bekleed.

Coating

Een vloercoating is een 2-componenten, oplosmiddelvrije, 200 tot 300 µm dikke vloercoating (2 lagen) op basis van epoxyhars, in diverse kleuren leverbaar.

Geschikt als duurzame, naadloze afwerking van cement- en gips gebonden ondergronden. Een vloercoating is met name geschikt als vloerafwerking in magazijnen en garages.

Grindvloeren

Een grindvloer is een 3-componenten, oplosmiddelvrije vloerafwerking op basis van epoxyhars met (ingekleurd of naturel) grind.

Geschikt als duurzame, naadloze afwerking van cement- en gips gebonden ondergronden en tegelvloeren.

Een grindvloer is met name geschikt als afwerking van vloeren in showrooms, entreepartijen, verkoopruimtes, representatieve ruimtes, expositieruimtes en kerken.

Benieuwd wat voor jouw de beste keuze is?

Neem contact met ons op en maak vrijblijvend een afspraak om nader kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.
Magna Vloeren

Kunstharsvloeren: De nieuwe trend

Zoals we hierboven al aangegeven hebben worden de kunstharsvloeren van Magna Vloeren niet alleen nog maar gebruikt voor de ruimtes waar ze vroeger voor gebruikt werden. In de afgelopen 75 jaar hebben wij een langzame verschuiving gezien van meer en meer kunstharsvloeren, zoals gietvloeren en troffelvloeren, die gebruikt worden in woonkamers en keukens. Dit heeft de interieur wereld dan ook wel behoorlijk op zijn kop gezet, aangezien de mogelijkheden hiermee eindeloos bleken. 

Uiteraard voorziet Magna vloeren ook in andere vloeren. Wij leggen ook vloerbedekkingen en zijn ook inzetbaar voor dekvloeren. Bekijk daarnaast ook zeker onze succesvolle projecten om een gevoel te krijgen bij ons werk!